miura_mika: (Default)
[personal profile] miura_mika
Because today is the Independence Day of Malaysia, I decided to tweet in BM. And honestly it's much more difficult than it really is!

And I DIDN'T use the English-BM dictionary. Really! D=



Tue 31 Aug 17:16
Oleh sebab hari ini Hari Merdeka, saya akan berbunyi macam burung dalam BM (Because today is Independence day, I shall tweet in BM)

Tue 31 Aug 17:20
Imageshack mengapakah anda begitu perlahan D8 (Imageshack why you so slow =w=)


Hexlord: Gunakan... Flickr Pro! XD

lavhire: BERBUNYI MACAM BURUNG.. APALA

@lavhire Maaflah, saya tidak tahu perkataan yang sebenar ;w; @Hexlord Gambar diambil dengan telefon bimbit, hanya ada Imageshack =/

watercrown: berbunyi macam burung oh tuhanku lol trimas kerana engkau sudah memecah otakku llololol

@watercrown Aduh! D= *memasang kembali otakmu*

Tue 31 Aug 17:26
http://yfrog.com/mt31082010257fj Kita menjakun dengan batang bersinar ROFL =D (We jakun with glowsticks =D)

Tue 31 Aug 17:35
*sedang menguji batang bersinar untuk mengetahui panjang hayatnya!* (*testing glowsticks to know its life span!*)


dustyhawk: menguji batang bersinar ... *GELAK SAMPAI BUNTUT KU JATUH*

Tue 31 Aug 18:18
Baru teringat, buku nota saya juga telah hilang *mukatangan* (Just remembered, note book is gone *facepalms*)


linkinstreet: Oh, kisah yang amat sedih.

@linkinstreet Hanya sekarang saya teringat ;w; semua maklumat yang penting juga hilang ;w;

Tue 31 Aug 18:31
http://yfrog.com/mt31082010259j Masih bersinar selepas satu jam dan 15 minit! (Still glowing after an hour and 15 minutes!)


linkinstreet: oh saya pun tau perasaan itu tatkala dompet saya dicilok indon

@linkinstreet Tingkap kereta dipecah dan bag saya dicuri sementara saya berada di persimpangan lampu isyarat =w=

linkinstreet: mujur anda selamat. *tepuk*

@linkinstreet Memang saya bernasib baik =/

Tue 31 Aug 21:39
Saya sudah pulang~ (I'm back~)


ikanbillys: This Saturday please say you are free?8D

@ikanbillys Sabtu ya. Engkau nak pergi ke Pahang untuk sesi pengambaran ke?

ikanbillys: Ya.Boleh tak?

@ikanbillys Hur.

Tue 31 Aug 22:00
Pukul 9. Batang bersinar tak bersinar dah. (9pm. Glowstick no longer glowing)

Tue 31 Aug 22:30
Imageshack amatlah membenci saya =w= (Imageshack really hates me =w=)

Tue 31 Aug 22:31
http://yfrog.com/mt31082010262j Batang bersinar hijau! (Green glowstick!)


memeranglaut: why are you going bilingual today?

edo_errol: sakit kepala aku baca ko nyer status hari nih

@memeranglaut Sebenarnya BM saje tapi ada orang tak faham @edo_errol JANGANLAH BACA!

@memeranglaut Dan sebab hari ni hari Merdeka kan XP Sampai pukul 12 berhentilah saya


edo_errol: dah ada dalam tweet, aku baca je la. Takkan nak skip lak?

@edo_errol Pif. Bukannya susah nak baca pun.

edo_errol: peh, susah woo. XD

@edo_errol *men-pipiak kamu*

Tue 31 Aug 23:59
Sinaran anda mula malap, takkan Daiso yang mempunyai barang 'Made in China' menipu aku D8 (Your glow is starting to dim. Don't tell me Daiso's made in china item is lying to me)

Wed 01 Sep 00:00
AND HELLO WORLD OF ENGLISH I'M BACK


Yeap. Really difficult. Hello rotten BM. How I missed you.
From:
Anonymous( )Anonymous This account has disabled anonymous posting.
OpenID( )OpenID You can comment on this post while signed in with an account from many other sites, once you have confirmed your email address. Sign in using OpenID.
User
Account name:
Password:
If you don't have an account you can create one now.
Subject:
HTML doesn't work in the subject.

Message:

 
Notice: This account is set to log the IP addresses of everyone who comments.
Links will be displayed as unclickable URLs to help prevent spam.

Profile

miura_mika: (Default)
miura_mika

December 2010

S M T W T F S
   1 234
567891011
12 131415161718
1920 2122232425
262728293031 

Style Credit

Expand Cut Tags

No cut tags
Page generated Sep. 21st, 2017 10:36 am
Powered by Dreamwidth Studios